Translate

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Οι...."ψαράδες" από τη Νορβηγία, οι Ολυμπιακοί αγώνες, και μερικά δωρεάν μαθήματα δημοκρατίας

 

...Απέσυρε λέει η Νορβηγία την υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, γιατι θεώρησε το κόστος υπερβολικό. (Tip: η Νορβηγία ειναι η πλουσιότερη ευρωπαϊκή χώρα)


Για να κατατεθεί η υποψηφιότητα, η κυβέρνηση της χώρας θα έπρεπε να εγγυηθεί το οικονομικό μέρος της ιστορίας. Αυτό που θα ξεπερνούσε τα 740.000.000 ευρώ που έδινε η ΔΟΕ, για τα έξοδα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 4 δισεκατομμύρια ευρώ -που θα έπρεπε να καλύψουν οι 5.000.000 πολίτες του έθνους. Δεν το έκανε. Σε δημοψήφισμα που διενεργήθηκε, το 55.9% των Νορβηγών ήταν αντίθετοι στην ανάληψη, με τη Βουλή να συμφωνεί την περασμένη εβδομάδα.


Όχι γιατί βρήκε υψηλό το κόστος της διοργάνωσης, αλλά επειδή βρήκε πολλά (και τρελά) αυτά που ζήτησε η ΔΟΕ!
Ο συντηρητικός (!!!) βουλευτής, Geir Inge Sivertsen ήταν ο πρώτος που τάχθηκε ενάντια στην κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας, ανοιχτά. Εξήγησε πως “η Νορβηγία είναι πλούσια χώρα, αλλά δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε χρήματα σε λάθος σκοπούς, όπως το να ικανοποιούμε τα τρελά “θέλω” της ΔΟΕ. Αυτές οι απαιτήσεις είναι σαν να θέλουν να τους συμπεριφερόμαστε, λες και είναι οι Βασιλείς της Σαουδικής Αραβίας. Λυπάμαι, αλλά δεν ταιριάζουν στο λαό της χώρας μας οι αλαζόνες”.

Συμπεράσματα:

(1)Η Νορβηγία είναι χώρα πλούσια αλλα δε συμπεριφέρεται ως νεόπλουτη
(2) στη Νορβηγία για τα σημαντικά αποφασίζει ευθέως ο λαός...
(3)... Και ως δια μαγείας αποφασίζει με σοφια!
(4)... Και ως δια μαγείας η πολιτικοί αφουγκραζονται τη λαϊκή βούληση !

Δωρεάν μαθήματα δημοκρατίας, αξιοπρέπειας, ρεαλισμού και μετροεπειας από τους "ψαραδες"... Εμείς μείναμε στις λέξεις και το ένδοξο παρελθόν, τα αλλα τα χάσαμε στην πορεία και τα κρυψαμε κάτω από το βλαχομπαροκ lifestyle μας!

Περαστικά και καλή μας τύχη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου